Tradisjoner

Vi har mange tradisjoner i vår barnehage. Vi organiserer blant annet miljø- og vinteraktivitetsuke, utendørs Lucia-markering og rosarussfeiring for førskolebarna. Vi har førskoleklubb for 5-åringene våre. I tillegg får barna utfolde seg i svømmehallen på Sofiemyr.

Fødselsdagsfeiring

Vi markerer barnets fødselsdag på avdelingen med ”bursdagssamling” og barnet får en krone. Vi har laget en bursdagsstol og bursdags kappe, som barnet får disponere dagen vi feirer barnet. Foreldrene velger selv hva de ønsker å ta med til bursdagsfeiring i barnehagen. Barnehagen oppfordrer likevel foreldre til å tenke alternativt, som eksempelvis fruktfat, grønnsaker med dipp, smoothie osv. Forhør dere også om eventuelle allergier i barnegruppen.

Invitasjoner til barnas bursdagsselskap på kveldstid ber vi om at blir distribuert privat, utenom barnehagetiden. Send e-post, i posten eller lever i postkassen til barnet. Dere får tilgang til adresselister på forespørsel. Ellers er vi åpne for å komme på bursdagsfeiring på dagtid med hele avdelingen til barnet.

Fellessamling

Annenhver fredag har vi fellessamling på kjøkkenet. Ansvaret for underholdningen går på rundgang mellom avdelingene, og kan inneholde markering av en spesiell begivenhet, sang, dans, skuespill og eventyr. Barna er gjerne med på formidlingen sammen med de voksne på avdelingen.

Solsikkebarnehage

Bråten barnehage har valgt å bli en støttespiller for SOS-barnebyer ved å bli en solsikkebarnehage. Målet er å lære om andre land og lære om både likheter og forskjeller. Gjennom gode handlinger vil vi vise at vi bryr oss om andre, både i og utenfor barnehagen. Hvert år arrangerer vi også solsikkefest i juni, hvor inntekten av salg av diverse produkter uavkortet går til SOS-barnebyers arbeid.